Avusturya Erasmus

Avusturya Vizeler

Randevu ve gerekli  işlemler için  bizlere  dönüş sağlayabilirsiniz.
Avusturya Erasmus programı kapsamında  öğrenci olarak 3 ay ve daha altı zaman için eğitim alacak öğrenciler kısa süreli eğitim vizesi başvurusunda bulunurken 6 ay ve üzeri eğitim alacak öğrenciler  uzun süreli oturum müsadesi izinine başvuru yapmakta olup, kısa süreli Erasmus programı kapsamı için Avusturya Konsolosluğunca talep edilen ve istenen gerekli evrak listesi  aşağıdaki gibidir ;

  • Kısa süreli başvurular için  talep edilen başvuru formu
  • 2 adet  arka fonu beyaz 35×45 boyutlarında biyometrik fotoğraf
  • Erasmus programına kabul  edildiğinize dair kabul  belgeniz
  • Öğrenci Belgeniz
  • Hibe  kapsamında  giden öğrenciler için  hibe  yazısı
  • Learning Agreement  ( Ders kayıt bildirimi- Avusturya’daki Üniversiteden ve Türkiye’deki üniversiteden onaylı olmalı)
  • Konaklama  yer bilgisi
  • Kalacağınız süreyi kapsayan teminatlı Schengen ülkeleri için geçerli 30.000 Euro’luk seyahat sağlık sigortası
  • Pasaportunuzun aslı ve kimlik  fotokopisi
  • Geçiminizi sağlayan aile bireylerinin  geçim evrakları maaş bodrosu, banka hesap cüzdanı veya kira gelirleri varsa  beyanatı